Сектор Газа на супутникових фотографіях у дуже низькій якості: що сталося?

На це звернули увагу дослідники, які використовуються відкриті джерела для визначення місць ударів та документування руйнувань.

Візіком,  maps API, Сектор Газа, супутникові знімки,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на BBC.

Те, що ми не отримуємо супутникових знімків з високою чіткістю з Ізраїлю та Палестинських територій, гальмує нашу роботу, - каже Самір, один із таких дослідників.

Дійсно, більша частина Ізраїлю та палестинських територій виглядає на Google Earth нерозбірливо, хоча якісніші знімки можна отримати в супутникових компаній.

  • На вулицях Гази на знімках Google Earth майже неможливо розгледіти автомобілі.
  • Для порівняння, на супутникових фото Пхеньяна, столиці однієї з найзакритіших країн світу, чітко видно не лише машини, але й фігури людей.

Читайте також:

То чому знімки Гази лишаються розмитими?

BBC звернулася до компаній Google та Apple (вона також надає користувачам супутникові фото Землі).

Apple заявила, що працює над тим, аби покращити якість зображень і довести їх до показника 40 см на піксель.

У Google відповіли, що отримують знімки від багатьох провайдерів і розглядають можливість оновлення карт, коли якісніші зображення стануть доступними.

В компанії додали, що робити це найближчим часом не планують.

Враховуючи важливість подій, що відбувається, я не бачу причини, чому якість знімків регіону в комерційному доступі має й надалі штучно занижатися, - написав у твіттері Нік Вотерс з Bellingcat.

Що можна побачити на якісних фото?

Організація Human Rights Watch у 2017 році співпрацювала з Planet Labs, щоб задокументувати руйнування військовими М'янми селищ народності рохінджа.

Порівнявши знімки з роздільною здатністю 40 см, зроблені до та після рейдів, правозахисники змогли оцінити збитки, завдані більш як 200 поселенням.

Дані підтверджували скарги біженців рохінджа на умисне знищення армією їхніх домівок.

Фотографії з супутників також виявилися незамінними для відстеження ситуації в китайській провінції Сіньцзян і дозволили встановити місцеперебування, розмір та конкретні особливості створених там "центрів перевиховання" для уйгурів.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-18 12:45:43