Локалізація і карта допомагають рухатися роботу Walker X

Компанія UBTECH Robotics, яка знаходиться в Китаї, неочікувано для всіх представила людиноподібного робота Walker X.

Візіком,  maps API, робот, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на novyny.online.ua.

За словами розробників, їхній винахід вміє долати перешкоди, брати до "рук" предмети і спілкуватися з людьми голосом, а також світловими індикаторами.

Що важливо розуміти, людиноподібніх роботів позиціонують як пристрої, які в майбутньому будуть співіснувати з людьми, допомагаючи їм у побуті, а також замінювати фахівців-людей в небезпечних умовах.

Читайте також:

Що відомо про домашнього робота-помічника Walker X Розробники поки не називають точного розміру пристрою, однак вказано, що зріст попередньої версії становив 140 сантиметрів, а у нового робота він, як у дитини віком у кілька років.

Конструктивно Walker X повторює будову людського тіла з руками, ногами і головою, що приводяться в рух 41 сервомотором. Кисті рук також повторюють людські і складаються з п’яти пальців. Робот може стискати їх, захоплювати предмети і навіть виконувати досить складні для роботів дії, наприклад, відкручувати кришку пляшки, — йдеться в повідомленні.

Варто також звернути увагу на те, що максимальна маса предметів, які робот має можливість підняти, становить 2,7 кілограма. Цей пристрій запрограмований підтримувати діалог з людьми двома способами.

У робота є наявна система розпізнавання і синтезу мови для спілкування голосом. В голові на рівні очей встановлений великий екран, що імітує міміку очей – всього у робота передбачено 28 видів емоцій. Окрім того, також у нього є світлові індикатори, що активуються під час тих чи інших взаємодій.

Walker X вміє автономно пересуватися в знайомих і нових місцях, використовуючи стандартний для цього завдання алгоритм одночасної локалізації і побудови карти (SLAM). Для навігації робот використовує камери глибини, розташовані в голові, грудях і животі. З їх допомогою робот може виявляти перешкоди і обходити їх, а також відходити від людей і інших рухомих об’єктів, коли вони підходять дуже близько. Максимальна швидкість ходьби становить три кілометри в годину, — йдеться в повідомленні.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-07-13 11:59:14