Карти з вичерпним переліком ділянок Великого будівництва так і не з'явилося?

За минулий рік було відремонтовано менш як 4% усієї дорожньої мережі, за оптимістичними оцінками самого Укравтодору і Зеленського, бо інтерактивної карти з вичерпним переліком ділянок «будівництва» і його вартості, ми так і не побачили.

Візіком,  maps API, Велике будівництво, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням блог Володимира Омеляна на шпальтах Високого замку.

Зеленський любить розповідати, що завдяки Великому будівництву було створено 170 000 робочих місць. Гадаю, що Зеленський десь випадково почув, що в Україні близько 170 000 км, переплутав з робочими місцями, раз ляпнув і далі вже його ніхто зупинити не може, пише він.

Бо, якщо грубо, кожен робітник цілий рік ремонтував 1 км, то, в принципі, навіть вручну, можна було отримати всі дороги по Україні непоганої якості.

Читайте також:

Зате коштів витратили у 2020, як за 2016−19 рр. разом взяті, коли було відремонтовано не 4−5 тис. км, а близько 10 000. І продовжуємо стрімко набирати десятки мільярдів гривень боргів, впевнений він, - Проблема ще й у тому, що мінімум половина з витрачених коштів на дороги йде на підтримку економік інших держав (це без врахування викрадених коштів, які пішли на офшори Зеленського і таваріщєй): білоруський та російський бітум, західна техніка та добавки, турецькі, азербайджанські та китайські компанії, які себе прекрасно почувають на українському ринку. З рівнем маржинальності на Великому Будівництві ми вже давно побили рекорди ринків ЄС та США.

Іноземні компанії, яким раніше не було цікаво працювати в Україні через контроль Уряду за ціноутворенням та прозорі тендери, зараз готові масово заходити на український ринок, навіть якщо на початку потрібно буде мати нетривалу бесіду з Шефіром і Тимошенком за принципом МВФ: дороги за гроші. Бо таких заробітків немає ніде в цивілізованому світі.

Щоправда, жодна українська компанія так досі і не будує дороги чи мости в тому ж Азербайджані, Туреччині, ЄС чи Китаї…

Довідково:

  • 18 березня було презентовано Інтерактивну карту, розроблену в рамках реалізації ініціативи Президента України “Національний проєкт “Велике будівництво”. Мета проєкту - масштабна розбудова інфраструктури України. На Карту нанесено понад 111 000 соціально важливих об’єктів. Її використання дозволить стежити як відбувається ремонт і реконструкція інфраструктурних об'єктів України. Ознайомитися із Картою можна за посиланням.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-07-12 15:27:52