Супутникові знімки зафіксували екологічну катастрофу

Річки сибірської частини Російської Федерації забруднений через видобуток золота. Всього забруднено 1474 кілометри річок.

Візіком,  maps API, Росія, супутник, річки,

Про це повідомили в прес-службі Всесвітнього фонду дикої природи в Російській Федерації, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на УНІАН.

Дослідження проводилося в період з травня по червень. Всього виявив 30 фактів забруднень річок в Сибіру після того, як експерти проаналізували супутникові знімки територій Красноярського краю, Кемеровської області, Туви і Хакасії.

Читайте також:

Фактичним "лідером по забрудненню річок" став Красноярський край. Тут виявили 14 випадків забруднення - 816 кілометрів.

На другому місці по забрудненню Республіка Тива - шість випадків на 237 кілометрів, на третьому місці Кемеровська область – п'ять випадків на 218 кілометрів і Хакасія - п'ять випадків на 203 кілометри.

Крім того, на Далекому Сході забруднено 2885 кілометрів річок. Найгірша ситуація в Амурській області, Забайкальському і Хабаровському краях.

За словами координатора екологічної коаліції "річки без кордонів" і експерта WWF Олександра Колотова, дані вказують на "жахливу картину, але це лише частина проблеми.

Ми втрачаємо щороку все нові й нові сибірські річки, - підсумував експерт.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-07-12 14:27:25