Карта неба: Hubble сфотографував яскраве зоряне скупчення

Космічний телескоп NASA / ESA Hubble сфотографував яскраве зоряне скупчення.

Візіком,  maps API, NASA, Hubble,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Коментарі.

Як стало відомо, космічний апарат Hubble за допомогою своєї ширококутної камери WFC3 сфотографував кульове зоряне скупчення під назвою NGC 6380.

Воно знаходиться в сузір'ї Скорпіона на відстані 35 тисяч світлових років від нашої планети. На знімку можна побачити зірку HD 159073. Вона є найближчою до нашого Сонця зіркою. HD 159073 знаходиться на відстані чотирьох тисяч світлових років від Сонячної системи.

Читайте також:

Для довідки: кульове зоряне скупчення містить велику кількість зірок, які тісно пов'язані гравітацією та обертаються навколо центру галактики в вигляді супутника. Дані скупчення є досить поширеними об'єктами. На початок 2011 року в нашій галактиці було відкрито 157 таких об'єктів. Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що міжнародна група вчених, завдяки даним отриманих від космічного телескопа NASA TESS, відкрили нові екзопланети. Чотири небесних тіла обертаються навколо двох пов'язаних молодих зірок. Дані планети знаходяться в перехідній або юнацької, фазі свого життєвого циклу. Їх вивчення може дати фахівцям уявлення про маловивчену стадію еволюції планет.

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-07-14 11:12:16