Дрон для дослідження океанів справився з ураганним вітром

Регулярно катастрофічні урагани завдають великої шкоди країнам на узбережжі.

Візіком,  maps API, дрон, ураган,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 24tv.ua.

Щоб навчитися боротися з ними, потрібно краще їх дослідити. Це допоможе з прогнозуванням та може убезпечити від більших збитків. І дрон, як досліджуватиме ураган з середини підійде для цього якнайкраще, йдеться у повідомленні.

Довідково:

  • Автономне судно Saildrone Explorer SD 1045 було розроблене компанією Saildrone.Inc. Човен, який більше схожий на дошку для серфінгу, проривається через ураган Сем, який має 4 категорію за шкалою Саффіра-Сімпсона. Швидкість вітру сягала позначки 190 кілометрів на годину, а висотах хвиль – 15 метрів.

Saildrone Explorer та ураган Сем

Судна Saildrone використовуються для дослідження океанів та їхнього дна. Рухаються човни, використовуючи енергію вітру. Для цього вони оснащені спеціальним "ураганним парусом", який може витримувати значні навантаження.

Автономність судна відкриває перед дослідниками великі перспективи.

Наприклад, можна детальніше вивчити ураган з самої його середини без ризику для здоров'я людей. Saildrone Explorer SD 1045 має для цього необхідні інструменти та може провести різноманітні заміри:

  • Швидкість та напрямок вітру.
  • Атмосферний тиск.
  • Температуру.
  • Солоність води.
  • Вологість та інше.

Дані, які збере океанічний дрон допоможуть у побудові точніших прогностичних комп'ютерних моделях. Всього у розпорядженні Національного управління океанічних та атмосферних досліджень (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA) є п'ять таких "ураганних" дронів.

Читайте також:

2021-10-04 11:49:40