Супутникові знімки - необхідна умова для прогнозування погоди

Чимало компанії сьогодні пропонують послуги у цій сфері та розробляють власне програмне забезпечення для створення прогнозів.

Обов’язковим їх елементом є передбачення погоди, як правило, на основі супутникових знімків та даних числових моделей прогнозування погоди.

Візіком,  maps API, супутник, знімки,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Інформація про погоду, яку використовує таке ПО, відмінна від тієї, що зазвичай корисна нам у повсякденному житті. До прикладу, значення має швидкість вітру не біля землі, а на висоті турбін, тобто 50-150 метрів. Вкрай важливою є також кількість сонячного світла та характер хмар: їхня висота, товщина та щільність можуть впливати на проходження променів.

Читайте також:

Крім цього, для систем прогнозування виробництва електроенергії важливо враховувати характеристики самих електростанцій. Це може бути висота та розмір гвинтів вітрових турбін, орієнтація, кут нахилу, навіть рівень запилення сонячних панелей тощо.

Значно покращити точність систем прогнозування допомогло впровадження технологій машинного навчання. Вони дозволяють не лише опрацьовувати значні об’єми вже згаданої інформації, але й порівнювати прогнози з результатами роботи конкретної електростанції в реальному часі та в минулому за подібних умов. Завдяки цьому можна коригувати та уточнювати модель прогнозування.

2021-09-30 12:26:44