Антикорупційний аудит, державний геокадастр і земельна реформа

Антикорупційний аудит державного геокадастру важливий для того, щоб запобігти зловживанням у рамках земельної реформи.

Візіком,  maps API, аудит, реєстр, реформа,

Про це заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Інтерфакс.

Антикорупційний аудит державного геокадастру важливий для того, щоб запобігти зловживанням і забезпечити, що реформа приносить користь правильним людям, - сказав Маасікас на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Земля" в Києві в понеділок.

Він зазначив, що це одна з п'яти ключових дій, які необхідно зробити в рамках дорожньої карти земельної реформи до 1 липня.

Читайте також:

Перше - це ухвалення трьох резолюцій Кабінету Міністрів і розвиток програмного забезпечення для їх імплементації, включно з автоматичною перевіркою ліміту щодо володіння 100 гектарами. Друге - всеосяжна комунікаційна кампанія для інформування власників і користувачів землі про їхні права та можливості. Третє - розвиток громадської моніторингової системи з продажу землі, списку транзакцій і запитів на юридичний супровід, пов'язаний із земельними питаннями, - усе для того, щоб підвищити суспільну довіру, - пояснив Маасікас.

Також посол додав, що фермери повинні мати доступ до кредитування від самого запуску ринку землі.

Дипломат наголосив, що лідерство президента України Володимира Зеленського було вкрай важливим для досягнення відкриття ринку землі 1 липня. Він додав, що міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко став ще одним рушієм у цій важливій реформі.

Україна досягла вражаючого прогресу на цьому важкому шляху реформ, який був ще складніший через тривалу агресію і провокації Росії, а також серйозний економічний і соціальний вплив пандемії COVID-19. Незважаючи на ці труднощі, Україна показала надзвичайну життєздатність і відданість, і земельна реформа - один із провідних прикладів, - сказав посол.

Він додав, що успішна земельна реформа передусім відкриє величезний додатковий потенціал для української економіки.

Ви маєте найкращі чорноземи у світі, ви могли б годувати всю Європу. Ринок сільськогосподарських земель, що добре функціонує, зробить це можливим. Крім того, ця реформа трансформує багато секторів в Україні, дасть переваги, зокрема, дрібним фермерам, приведе до інвестицій у сільське господарство та сприятиме диверсифікації сільськогосподарської продукції. Вона також допоможе подальшому розвитку кредитного ринку і посилить місцеве управління, - переконаний посол ЄС.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-25 14:09:44