Старі карти розповіли, що було на місці нової дороги біля Полтави

Підвіску у вигляді жука-скарабея виявили співробітники Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба" під час археологічних досліджень поблизу с.Підгора на Полтавщині.

Візіком,  maps API, карта, дорога, Полтава,

Їх проводять перед будівництвом дороги Н-31 Дніпро – Решетилівка, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Укравтодор.

Артефакт, який пролежав майже 2 тисячі років у землі, вражає досконалістю.Це перша такого типу знахідка сарматської доби.

Підвіска виготовлена з темно-синього єгипетського фаянсу та була частиною намиста зі скляними прожилками. Скарабей у релігії давнього Єгипту символізував бога сонця Хепрі. Амулети у вигляді скарабеїв не тільки носили за життя, їх клали у могилу для супроводу особи у потойбіччя, що символізувало відродження життя. Найчастіше вони трапляються в дитячих та жіночих похованнях.

Читайте також:

Довідково:

  • Нагадаємо, траса Н-31 Дніпро – Решетилівка будується в Полтавській та Дніпропетровській областях. Вона сполучатиме Дніпро з Києвом. Завершити її будівництво плануємо у 2021 році до 30 річниці Незалежності.
  • Як свідчать старі карти, у 18-19 ст. на місці будованої автомагістралі проходив шлях з постоялими дворами, млинами та корчмами. Це підтверджується численними знахідками артефактів цього періоду. Археологи знаходять там і набагато давніші пам'ятки, котрі стосуються навіть бронзової доби.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-24 13:21:25