Знайдена перша відома копія карти Амеріго Веспуччі

У німецькому Ростокському університеті знайдена перша відома копія карти Амеріго Веспуччі.

Візіком, API Visicom, maps API, Амеріго Веспуччі

Знахідка унікальна, оскільки жодних відомих карт, ні оригіналів, ні копій, відомого флорентійського мореплавця не залишилося, передають «Новини картографії від Візіком» з посиланням на «Дзеркало тижня».

Карту знайшли у виданні Novus Mundus, яке було надруковано 1505 року Германом Баркхаузеном і тепер зберігається в університеті. Novus Mundus - це листування Веспуччі з його патроном Лоренцо Медічі, яке містить розповідь мандрівника про його подорож через Атлантику, під час якої він виявив, що Америка не є частиною Азії.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Видання унікальне тим, що в ньому міститься карта без пояснень, хто є її автором. Але угорський історик і картограф Гьюла Папай, який працює в Ростокському університеті, з'ясував, що автором карти є сам Веспуччі.

Мова в даному випадку йде, ймовірно, про єдину карту Амеріго Веспуччі, яка в найбільш повному вигляді, хоча і як копія, збереглася для нащадків, - заявив він.

За словами Папайа, з тексту Novus Mundus слідує, що в 1500 році Веспуччі відправив Медічі дві складені їм карти, в яких також використовувалася розроблена мандрівником проекція.

Доля цих карт досі невідома, але професор вважає, що друкар Герман Баркхаузен міг придбати одну з них разом з текстом листування.

Читайте також:

2020-07-21 11:21:30