Держгеокадастр виявив 10 тис. га земель Міноборони, які незаконно оброблялися

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру виявила 10 тис. га земель у розпорядженні Міністерства оборони, які незаконно оброблялися для вирощування сільгоспкультур.

Візіком, maps API, Держгеокадастр,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УНІАН.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

  • Як повідомила прес-служба Держгеокадастру, на електронній кадастровій карті України було створено інформаційний шар з землями оборони, що дозволило провести моніторинг та виявити факти незаконної обробки земель.
  • Держгеокадастр виявив незаконне використання понад 10 тис. гектарів земель оборони. І це в межах одного об'єкта Міністерства оборони України.

Мова йде про полігон «Широкий лан», землі якого відводилися для розміщення та постійної діяльності Збройних сил України, а за фактом використовуються підприємцями для вирощування сої, соняшнику та зернових культур, – наводяться в повідомленні слова глави відомства Романа Лещенка.

Відзначається, що третина полігону використовується не за призначенням, оскільки ведення сільського господарства на полігонах ВСУ законом не допускається.

Встановлені збитки від нецільового використання цієї землі становлять 200 млн гривень.

За підтримки міністра оборони Андрія Тарана ми вже почали роботу з моніторингу використання цих земель і зробимо все, щоб вивести порушників на чисту воду, - сказав Лещенко.

За даними Держгеокадастра, всього по Україні в незаконній обробці знаходиться близько 12 млн гектарів землі.

Читайте також:

2020-07-22 12:25:36