Картографування диких тварин – один із способів їх збереження

Відстеження диких тварин вкрай важливе для науки – аналіз їх поведінки і шляхів міграції дозволить вжити заходів, які допоможуть захистити їх від загибелі.

Один з найперспективніших методів відстеження тварин – аналіз супутникових знімків і даних, зібраних орбітальними апаратами.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, картографування тварин

Про це пише Хайтек, передають Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Супутникове дистанційне зондування, машинне навчання (обробка нейронних мереж), географічні інформаційні системи (GIS) і системи глобального позиціонування (GPS) значно розширили можливості збору, інтеграції, аналізу, моделювання і створення супутникових карт для моніторингу та оцінки дикої природи. Ці технології допомагають у відстеженні переміщення і шляхів міграції тварин без ризику для життя і здоров'я як дослідника, так і представників дикої фауни.

Яких тварин можна побачити з космосу?

Імператорські пінгвіни

Імператорські пінгвіни (Aptenodytes forsteri) – найбільші пінгвіни на Землі, але це не єдина причина, з якої їх можна розгледіти з космосу. Справа в тому, що колонії представників цього виду сильно контрастують на тлі навколишнього їх рельєфу, скутого льодом.

На супутникових знімках імператорські пінгвіни виглядають як коричневі плями на білому тлі – це робить їх одними з найбільш підходящих для відстеження із супутників тварин.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, картографування тварин

Кити

Кити – найбільші ссавці, відомі науці, проте значні розміри абсолютно не означають, що їх легко виявити з космосу. Кити більшу частину часу проводять на великій глибині, час від часу з'являючись на поверхні. Тому, навіть, якщо вчені помітили кита на одному знімку, ймовірність того, що тварина з'явиться на наступному, вкрай мала.

Вирішення цієї проблеми знайшли дослідники з Британської арктичної служби. Замість того, щоб сканувати весь Атлантичний океан в пошуках ссавців, вчені простежили за затокою Нуево в Аргентині, де з липня по листопад розмножуються південні гладкі кити.

Фітопланктон

Фітопланктон – це мікроскопічні організми, які вбирають сонячне світло і відіграють допоміжну роль в кліматі Землі, виводячи вуглекислий газ з атмосфери за допомогою фотосинтезу.

Двічі на день, коли сонце сходить і сідає, у морі відбувається рух тваринного світу, названий вертикальною міграцією Діля (DVM). Цей процес є найбільшою з відомих міграцій як за кількістю, так і за обсягом біомаси. У цьому процесі бере участь і фітопланктон – на короткий час мікроскопічні істоти піднімаються на поверхню.

Читайте також:

2020-02-10 12:43:14