З'явилися карти і рейтинг мікрорайонів Києва за успішністю ЗНО 2020 року

Сьогодні, 21 травня, у випускників шкіл стартує Зовнішнє незалежне оцінювання, яке починається з тестування з хімії та триватиме до 15 червня.

Випускники складатимуть мінімум чотири предмети, максимум – п’ять. Українська мова та математика обов’язкові, історія України або іноземна мова – на вибір.

Візіком,  maps API, ЗНО, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Команда ЛУН Місто склала рейтинг мікрорайонів Києва за успішністю ЗНО 2020 року. Карту міста поділили на умовні 25 мікрорайонів, за історичними назвами місцевостей. Послуговувалися даними Українського центру оцінювання якості освіти.

Читайте також:

Українська мова

  • Найкраще серед усіх предметів учні знають українську мову. На 155 і вище балів цей тест склали у 18 мікрорайонах із 25. Найкращими 2020 року були Паньківщина та Нова Забудова, Голосіїв, Мишоловка, Осокорки, Позняки, Харківський та Нова Дарниця. Менше за 145 балів у середньому набрали школи Совок, Жулян, Пирогова, Корчуватого та Конча-Заспи.

Візіком,  maps API, мапа реновацій

Математика

  • Математику найкраще здають у центрі. КПІ, Караваєві дачі, Голосіїв і Мишоловка набрали понад 165 балів; Чоколівка, Старе місто, Солдатська слобідка, Паньківщина та Нова Забудова від 160 до 165. Натомість віддалені від метро мікрорайони пасуть задніх. Хоча перше місце з математики серед шкіл посів Русанівський ліцей із середнім балом 194, проте вся Русанівка потрапила до категорії з середнім балом 155-160.

Візіком,  maps API, мапа реновацій

Англійська мова

  • Англійську мову також найкраще знають випускники з центру. Більше ніж 165 балів на ЗНО отримали у школах Старого міста, Солдатської Слобідки, Паньківщини та Нової Забудови. Від 160 до 165 балів набрали в освітніх закладах, розташованих близько до центру міста чи неподалік від станцій метро: на Караваєвих дачах та КПІ, на Чоколівці, Подолі, Печерських Липках та Видубичах, Голосієві та Мишоловці, а також на лівому березі – на Лівобережному, Березняках та Русанівці, Позняках, Осокорках, Харківському, Новій Дарниці. Менше ніж 145 балів набрав один із найвіддаленіших куточків міста – школи Пирогова, Корчуватого та Конча-Заспи.

Візіком,  maps API, мапа реновацій

Історія України

  • Найгірше серед чотирьох предметів складають історію України. Середній бал у мікрорайонах Києва не перевищує 155. Найуспішнішими у цій дисципліні виявилися Поділ, Осокорки, Позняки, Харківський, Старе місто, Солдатська Слобідка, Паньківщина та Нова Забудова.

Візіком,  maps API, мапа реновацій

Команда ЛУН Місто також зібрала результати ЗНО усіх шкіл столиці з 2017 до 2020 року й нанесла їх на єдину інтерактивну карту.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-21 17:31:21