Від Антарктиди відколовся айсберг: він більший за острів Майорка (карта)

Площа найбільшого у світі айсбергу A-76, що відколовся від західної частини Антарктиди, становить близько 4 320 квадратних кілометрів.

Візіком,  maps API, Антарктида, Майорка, айсберг,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Рубрику.

Величезний айсберг відколовся від західної сторони шельфового льодовика Фільхнера, що знаходиться у морі Ведделла в Антарктиді. Розмір айсберга, який отримав назву А-76, становить близько 4 320 квадратних кілометрів, що на цей момент робить його найбільшим айсбергом у світі, – заявили у відомстві.

Читайте також:

Довжина айсберга становить близько 170 км, а ширина -25 км. Він є трохи більшим за територію іспанського острова Майорка.

Зазначається, що відтепер на другому місці знаходиться айсберг A-32A з площею у близько 3 880 квадратних кілометрів, який також знаходиться у морі Венделла.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-19 15:11:55