Китайський марсохід "Чжужун" розпочав дослідження Марса

Китайський марсохід "Чжужун" успішно зійшов з посадочної платформи і розпочав дослідження Марса

Візіком,  maps API, Марс, марсохід, Чжужун

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УНН.

Марсохід "Чжужун" успішно покинув посадкову платформу, досяг поверхні Марса і розпочав дослідження, - йдеться в заяві Китайського національного космічного управління.

Читайте також:

Довідково:

  • Платформа з марсоходом сіла в південній частині Долини Утопія в північній півкулі планети Марс. План місії передбачає, що в найближчі дні шестиколісний марсохід масою 240 кілограмів з’їде з платформи і відправиться вивчати поверхню Марса. Запланований термін роботи ровера становить 90 марсіанських діб, але не виключено, що апарат пропрацює довше.
  • Головні цілі місії “Тяньвень-1” полягають в пошуку на Марсі життя, а також дослідження поверхні планети і навколишнього середовища. Результати роботи орбітальної станції і марсохода дозволять отримати топографічні карти марсіанської поверхні з зазначенням характеристик грунтів, іоносфери, ділянок водяного льоду і інших наукових даних. Для наукової роботи орбітальний апарат і марсохід використовуватимуть 12 приладів, включаючи різні камери, георадар і магнітометр.
  • Після посадки апарату Китай став другою країною після США, якій вдалося успішно посадити марсохід, і третьою після СРСР і США країною, спусковий апарат якої здійснив м’яку посадку на Марсі.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-23 10:06:34