Оновлена версія Геопорталу міста Львова вже доступна для користування мешканцям

Зі слів першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, ключові зміни сайту стосуються дизайну, тематичних карт, інформаційних панелей та функціоналу.

Візіком,  maps API, Львів, геопортал,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Galinfo.

І трохи до хороших новин за сьогодні - Геопортал міста Львова відтепер з оновленим дизайном та зручним функціоналом. Оновлена версія вже доступна для користування.

Ключові зміни сайту стосуються дизайну, тематичних карт, інформаційних панелей та функціоналу, - зазначив перший заступник міського голови Андрій Москаленко на власній сторінці у Facebook.

Ознайомитись оновленою версією Геопорталу можна за посиланням.

Читайте також:

За словами спеціалістів сектору геоінформаційних систем ЛКП "Міський центр ІТ", оновлення даних основні зміни сайту стосуються дизайну, тематичних карт, інформаційних панелей та функціоналу. Зокрема:

Дизайн

  • Відтепер є підтримка автоматичної адаптації панелей, блоків та карти під різні роздільні здатності екранів. Геопортал легко переглядати з різних пристроїв – телефонів, планшетів, ноутбуків та комп’ютерів.
  • Також додано блок статистики по даних (основні показники бюджет розвитку міста, кількість проєктів громадського бюджету, протяжність веломережі, кількість об’єктів соціальної інфраструктури).
  • Для людей з вадами зору доступна кнопка для перемикання відображення Геопорталу.

Тематичні карти

  • Наявний спливаючий блок з інформацією про тематичну карту.
  • Додані функціональні клавіші: “Карта” (перехід до мапи),”Реєстр” (перехід до переліку реєстрів наборів даних) та ”Доступ”(підключення карти на інших ресурсах).
  • Інструментальна панель
  • Додано функцію “Соціальні об’єкти в радіусі” (можна переглянути об’єкти з карти “Соціальна інфраструктура”, які знаходяться на певній території) та “Інтерактивний тур” (дозволить легко зорієнтуватись в основному функціоналі оновленого порталу).
  • Після оновлення комфортнішим для користування став також функціонал Геопорталу.

Що нового?

  • Реєстр світлин. Основні функції: ведення реєстру зображень, система фільтрів та пошуку, зв’язок між зображеннями реєстрів, можливість переходу на карту до об’єкту.
  • Модуль підказки. Основні функції: відображення на картах при наведенні курсору на маркер, виведення інформації про об’єкти.
  • Розділ “Допомога”. Призначений для відображення інструкцій та інформації про портал.
  • Модуль “Інтерактивний тур”. Відображає підказки щодо функціональних панелейкнопок на карті.
  • Набори даних. Відображення повного переліку наявних наборів даних, розміщених на Геопорталі, та загальної кількості об’єктів, інформація про які є у певному наборі. Водночас є можливість переглянути інформацію про ці об’єкти, скористатися системою фільтрів по основних показниках набору та пошуку.

Детальнішу інформацію про об’єкт можна переглянути на картці, де відображається повний перелік інформації про обраний об’єкт. Додатково на Геопорталі з’явилась можливість завантажити набори даних у форматах csv, geojson, shp. З’явились нові вкладки “Активність” (відображення останніх дій з наборами даних) та “Пропозиція” (надає можливість залишити повідомлення для адміністратора системи щодо поточного набору даних).

Нагадаємо, що Геопортал Львова створено у березні 2017 року. Його інформаційну та технічну підтримку забезпечу Львівське комунальне підприємство «Міський центр ІТ». Портал є сукупністю інформаційних карт та інструментів роботи з геопросторовими даними про життя міста.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-21 11:46:30