Держгеокадастр звинували у сприянні крадіжці земель заказника

Екологи повідомляють про рейдерське захоплення 1000 лісу у Фастові, з яких 777 га – територія лісового заказника загальнодержавного значення «Урочище Унава», решта 267 га лісу – експлуатаційні ліси.

Візіком,  maps API, Держгеокадастр, Унава,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Погляд.

Що сталося?

Як повідомляє Київський екологокультурний центр у квітні – на початку травня 2021 Фастівський лісгосп піддався атаці рейдерів. Вони за допомогою незаконних документів та за сприяння Фастівського управління Держгеокадастру відібрали в державного лісгоспу в приватну власність 1000 га лісу.

Відібраний у лісгоспу ліс знаходиться в 1 км від Фастова, поруч з річкою Унава.

Читайте також:

Сам заказник «Урочище Унава» дуже цінний як один з найбільших лісових заказників області, його площа майже 1 тис. га, і охороняє він місця зростання червонокнижних рослин— сну розкритого і гніздівлі звичайної. Тепер з нього бандитським розчерком пера «вийняли» майже чотири п’ятих території, — заявляють у КЕКЦ.

Також ідеться про те, що Фастівський лісгосп в Київській області один з двох лісгоспів, який має державний акт на володіння всіма своїми лісами. Інші лісгоспи Київщини такі акти мають не на всю свою територію.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-06-02 13:13:50