Sony опублікувала відео випробувань професійного квадрокоптера Airpeak

Компанія Sony опублікувала відео випробувань професійного квадрокоптера Airpeak у аеродинамічній трубі Японської агенції аерокосмічних досліджень.

Візіком,  maps API, Sony, Airpeak, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Tehnot.

Як видно на записі, під час тестів дрон зміг протистояти потокам повітря, які рухалися зі швидкістю понад 19 м/с, що відповідає 8-бальному вітру за шкалою Бофорта. Наступна позначка — 9 балів або понад 20,8 м/с — вважається штормовим вітром, здатним призводити до руйнувань.

Читайте також:

Sony представила Airpeak під час CES 2021, він став першим дроном компанії. Новинка позиціонується як професійне рішення для відеозйомки. Апарат може нести повнокадрову бездзеркальну камеру Sony Alpha: за твердженням виробника, це найменший безпілотник, здатний на таке.

Інших деталей про Airpeak наразі небагато: відомо, що дрон має вбудовану камеру та сенсори наближення, а також наділений функціями на основі штучного інтелекту. У Sony заявляють, що коптер може виконувати «динамічні зйомки та точні, стабільні польоти».

Очікується, що Sony Airpeak вийде на ринок весною цього року. Ціну безпілотника наразі не оголошено, проте дешевою новинка точно не буде.

Найближчим конкурентом Sony Airpeak можна назвати DJI Inspire 2. Цей професійний дрон для кінематографістів був представлений п’ять років тому. Він має кілька опціональних камер, може розганятися до 80 км/год за 5 секунд, його максимальна швидкість — 94 км/год. У питанні вітростійкості він відчутно поступається Airpeak — дрон може працювати лише в умовах вітру, швидкість якого не перевищує 10 м/с. Офіційна ціна Inspire 2 стартує від 3,3 тис. доларів.

Наші продукти:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-04-27 14:25:49