В Балтійському морі знаходять, картографують і знешкоджують нерозірвані морські міни

Два десятки бойових кораблів в ці дні знаходяться в акваторії Фінської затоки з важливою місією. На дні після воєн залишилися десятки тисяч боєприпасів, які становлять небезпеку досі.

Візіком,  maps API, Балтійське море, міни, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УМЛ.

За оцінки військових, Балтійське море до сих пір приховує близько 80 000 нерозірваних морських мін. Завдання суден – знайти, картографувати і по можливості знешкодити небезпечні об’єкти.

Читайте також:

Протягом майже двох тижнів 800 моряків з 11 країн в рамках навчальної операції Open Spirit 2021 проводять обстеження дна Нарвської затоки, пошук і знешкодження боєприпасів.

Операція в Нарвської затоці триватиме до 29 квітня. Військовим морякам доведеться за цей час обстежити територію не менше 15 квадратних морських миль.

Головна наша мета тут, як і в Латвії, це складання карти виявлених боєприпасів. Є ще місця в морі, за Таллінном і біля північного узбережжя Естонії, де ще багато мін. Ми будемо займатися як картографування мін, так і очищенням якірної стоянки. Це буде дуже корисно Талліннському порту, так як якірна стоянка і шлях в порт будуть безпечними. Таким чином буде поліпшуватися економіка, – розповів командувач 1-ї протимінної групи НАТО Ян Вейхерс.

Наші продукти:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android).
2021-04-27 13:24:29