«Нейрони місця» формують для щурів карту місцевості

Основоположником досліджень про додаткові частини мозку, які визначають якість пам’яті, став Джон О’Кіф, який в 1971 році виявив особливий тип нервових клітин — «нейрони місця» в області гіпокампу.

Візіком,  maps API, нейрони місця, карта місцевості,

Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

В дослідженнях із щурами виявили, що ті чи інші клітини гіпокампу активувались в залежності від місця в кімнаті, де знаходилося тварина. О’Кіф прийшов до висновку, що ці клітини («нейрони місця») формують для щурів карту місцевості, йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Через три десятиліття, в 2005 році нейрофізіологи Мей-Брітт і Едвард Мозер відкрили ще один компонент мозкової системи позиціонування — так звані grid-нейрони («координатні нейрони», «нейрони координатної сітки»), розташовані в енторінальній корі поруч з гіпокампом.

На відміну від «нейронів місця», ці клітини мають множинні області збудження, які розбивають навколишнє середовище на гексагональну структуру (шестикутна решітка). У сукупності grid-нейрони формують систему координат, яка дозволяє точно орієнтуватися в просторі.

Наші продукти:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-04-27 12:19:23