Супутникові знімки і карти пояснили причини екологічної катастрофи

З 2011 року в Саргасовому морі активно розростаються бурі макроводорості саргассума, покриваючи величезні тропічні площі.

Візіком,  maps API, супутник, знімки, карти,

Це легко відслідковують за допомогою супутникових знімків.

Саргассум жив там і до 2011 року, більш того, про нього вперше повідомив ще сам Христофор Колумб в 15 столітті. У невеликих кількостях ці водорості навіть корисні для Атлантичного океану, який омиває море. Однак в останні роки популяція цієї рослини серйозно зросла – вона покриває поверхню води від Мексиканської затоки до Африки.

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gsminfo.

За попередніми даними фахівців з Університету Південної Флориди, різке збільшення саргассума в Атлантичному океані викликано масовою вирубкою лісів і збільшенням використання добрив з 2010 року. Не обійшлося і без глобального потепління: зміна клімату серйозно впливає на кількість опадів, що випадають і циркуляцію океанічних вод. Через зменшення кількості дощів знижується обсяг вод, що скидаються з Амазонки, що сприятливо впливає на популяцію саргассума. Ці водорості не люблять прісну і холодну воду, вважаючи за краще теплу воду з нормальною солоністю.

Читайте також:

Аномальна кількість саргассума під час його цвітіння серйозно заважає нормальному життю черепах, крабів, риб і птахів. Через високу щільність водоростей деякі морські мешканці не можуть в них нормально пересуватися, заплутуючись і задихаючись. Коли ж саргассум відмирає, він опускається на дно і душить корали і морську траву. В кінці шляху гниючий саргассум, викинутий океаном на берег, починає виділяти сірководень, спричиняючи серйозні незручності вже для людини.

2021-10-06 13:42:21