Китайський безпілотник встановив рекорд

Безпілотний літальний апарат, розроблений студентами китайського університету, побив світовий рекорд за часом польоту дрона.

Візіком,  maps API, дрон, Китай,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Укрінформ.

Безперервний політ дрона "Фен Жу 3-100", створеного студентами Пекінського університету авіації і космонавтики, становив 80 годин 46 хвилин і 35 секунд. Він перевищив попереднє досягнення в 80 годин 2 хвилини і 52 секунди, встановлене в 2014 році "Оріоном" - безпілотним літальним апаратом, розробленим дочірньою компанією Boeing Aurora Flight Sciences, йдеться у повідомленні.

Відзначається, що університет представив сертифікат про встановлення світового рекорду, виданий Міжнародною авіаційною федерацією (FAI).

Китайський безпілотник забарвлений повністю в чорний колір. Його розмах крил становить близько 10 метрів. Він приводиться в дію бензиновим двигуном, а його загальна вага після заправки становить 60 кг. Свою назву дрон отримав на честь "батька китайської авіації" Фен Жу.

За даними університету, команда, яка займалася розробкою безпілотника, складається з 25 студентів різних курсів і спеціальностей, чий середній вік не перевищує 20 років.

Читайте також:

2021-10-06 14:02:46