З'явилася карта проекту «Гастромандри Львівщиною»

До проєкту «Гастромандри Львівщиною» долучилися 26 фермерських господарств, які готуються приймати туристів у сезоні-2021.

Візіком,  maps API, Львівщина, гастромандри,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Куркуль.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Ми позиціонуємо Львівську область як регіон здорового і безпечного відпочинку. Фермерські господарства пропонують туристам активності на природі у сільській місцевості та здорову їжу. Плюс це вигідно і для фермерів, бо є нагода збільшувати прибутки. Туроператори будуть приводити до них туристів, які купуватимуть крафтові смаколики. Бонус реєстрації у проекті «Гастромандри Львівщиною» — партнерська підтримка від облдержадміністрації, — зазначив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

За словами Ірини Юськевич, власниці торгової марки «Західний равлик», яка є учасницею проекту, ферма розширила продуктову лінійку делікатесних продуктів і пропонує повноцінні гастротури з екскурсіями господарством.

Ми розробили нове тематичне меню, де туристи зможуть поласувати не лише равликовим та качиним м’ясом, а й м’ясом кролів-велетнів та індиків, схрещених зі страусами. Напрацьовуюємо також виробництво локальної фуа-гри, а також мусів з качиної та кролячої печінок, — розповіла пані Ірина.

Віднедавна на території ФГ, яке розташоване у Солонківській ТГ, живе мавпенятко Чівас.

  • Фермерське господарство ФайнаBerry знаходиться у Давидівській ТГ. Зима завдала клопоту господарю Миколі Стецьківу. Велика кількість снігу погнула парникові тунелі. Але вже все полагоджено і у середині червня планують розпочинати сезон для відвідувачів. Можна буде приїхати і самостійно зібрати собі ягід або передплатити необхідну кількість товару з доставкою аж до листопада.
  • На молочній фермі Прикарпаття «Мукко» у Стрийській ТГ на відвідувачів чекає зустріч з козами альпійської та зааненської порід. Під час пізнавальної екскурсії можна побачити всі етапи виготовлення продукції та продегустувати сири.
  • На козячій фермі Двох Катерин уже впорядкували експозицію бойківського побуту (близько 200 експонатів), розширили дегустаційну зону. А ще облаштовують крамницю, де будуть продавати продукти спілки «Смак українських Карпат».

Як наголошують в ОДА, участь у «Гастромандрах Львівщиною» для фермерських господарств має низку переваг, серед яких впізнаваність бренду, лояльність клієнтів і додатковий дохід.

Мета проєкту — промоція локальної продукції, налагодження співпраці з туристичним бізнесом та створення нових туристичних пропозицій. Планується, що до проєкту приєднається ще більше локальних виробників.

Читайте також:

2021-04-13 13:42:03