Україна проектуватиме наносупутники для картографування поверхні Місяця

Україна планує проєктування та збирання наносупутників для картографування поверхні Місяця, щоб складати або доповнювати карти гравітаційних аномалій.

Візіком,  maps API, наносупутники, карта Місяця,

Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на джерело.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Андрій Колесник, радник голови Держкосмосу, розповів LIGA.net, що Україна може запропонувати NASA три проєкти, які стосуються робіт на поверхні Місяця.

  • Перший – створення енергетичної установки, яка працює від сонячної енергії (на її розроблення знадобиться приблизно 100 млн грн).
  • Другий – створення термоелектричних генераторів, що працюють завдяки перепадам температур на поверхні Місяця та на його глибині (40 млн грн).
  • Третій проєкт – проєктування та збирання наносупутників для картографування поверхні Місяця, щоб складати або доповнювати карти гравітаційних аномалій (приблизно 170 млн грн).

Колесник зазначив, що попередні два етапи налагодження відносин України з американським аерокосмічним агентством – у 1990-х і після 2008 року – закінчувалися "обнуленням" через брак фінансування.

За підрахунками Держкосмосу, для постійної участі в програмі "Артеміда", розроблення і реалізації власних проєктів знадобиться постійне фінансування в розмірі щонайменше 2,2 млрд грн на рік.

Читайте також:

2021-04-13 12:48:46