МЗС у 2020 році зафіксувало 30 випадків некоректного зображення Криму

Міністерство закордонних справ у 2020 році зафіксувало 30 випадків некоректного зображення окупованого Росією Кримського півострова.

Візіком,  maps API, Крим, Україна,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланнямна УНН.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Загалом за 2020 рік МЗС та посольствами України було виявлено та опрацьовано близько 30 фактів некоректного позначення тимчасово окупованої території Криму, — в коментарі журналісту УНН повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Приклади:

  • Так, британська компанія електронного картографічного сервісу Flourish, послугами якої користуються Google, BBC, FT, Sky News, та редакція The Guardian відкоригували некоректне позначення Кримського півострову після звернення посольства України у Великій Британії, також помилку виправило видання National Geographic — після реакції від посольства України в США.

Дипломатка зазначила, що на сьогодні моніторинг некоректних позначень здійснюється на постійній основі як МЗС, так і закордонними дипломатичними установами України.

Вона додала, що інформація про некоректні позначення Криму надходить до Міністерства також від інших органів державної влади України, громадських організацій та свідомих громадян.

Джапарова розповіла, що для посольств України розроблений алгоритм реагування на встановленні факти некоректного позначення тимчасово окупованих територій.

Він передбачає:

  • надсилання офіційних запитів та проведення офіційних зустрічей з керівництвом установи з метою роз’яснення офіційної позиції України;
  • інформування відповідних органів виконавчої влади країни акредитації про виявлені порушення шляхом надсилання дипломатичних нот тощо.

Читайте також:

2021-04-12 13:11:11