В Києві запускають додаток: збиратиме залишки їжі з ресторанів і віддавати їх в притулки

Проблема харчових відходів актуальна для всього світу. За даними Food and Agriculture Organization of the United Nations третина продуктів, які виробляє людство опиняється на смітнику.

Візіком,  maps API, додаток, їжа, притулки,

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

При цьому велика частка з них все ще придатна для споживання. Це економічно неефективно, неекологічно та неетично.

Раціональний перерозподіл наявних ресурсів є одним із засадничих принципів сталого розвитку, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Якщо притулки для тварин використовують хліб для прикорму, то чому б не відвозити туди його залишки з київських ресторанів? Саме цю проблему вирішуватиме додаток «Хліб – не сміття», розроблений за сприяння Стипендіальної програми Європейського Союзу для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства.

Ініціаторка проєкту Маріанна Маршаленко розповіла «Хмарочосу» про додаток.

За її словами "усі учасники платформи повинні зареєструватися на сайті і встановити мобільний додаток".

Потім:

  • Ресторан повідомляє про готовність пакунку з хлібом.
  • В електронному кабінеті водій бачить всі заявки, перехоплює замовлення онлайн і обирає притулок, до якого зручно під’їхати.
  • Останній відразу отримує повідомлення, що незабаром отримають хліб.

Я сім років працювала в готельній індустрії, в тому числі менеджеркою з корпоративно-соціальної відповідальності. Я апологетка концепції сталого розвитку і для мене важливе мінімальне використання ресурсів із максимальною користю. Тому в додатку все продумано так, щоб жоден з учасників процесу не витрачав додаткових зусиль. Водії можуть заїхати за пакунком в зручний час і звичним маршрутом. Приміром, водійка, яка привозила хліб з закладу, де я працювала, у притулок в Боярці, робила це по дорозі на дачу, – зазначає Маріанна Маршаленко.

Читайте також:

2021-04-13 12:37:06