Карта з японськими Курилами коштувала кар'єри російському чиновнику

У Російській Федерації на Сахаліні звільнили чиновника за використання японської карти Курил, на якій острова пофарбовані в той же колір, що і японський острів Хоккайдо. Його керівнику Івану Радченко оголосили догану.

Візіком,  maps API, карта Курил,

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу уряду Сахалінської області, передають Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Співробітник сахалінського агентства по рибальству звільнений за грубу картографічну помилку. Звільнення відбулося відразу після засідання робочої групи з підтримки підприємництва в Сахалінської області. У презентації була використана карта з японського інформаційного ресурсу в Інтернеті. Курильські острови були пофарбовані в той же колір, що і японський острів Хоккайдо. Дані слайди учасниками наради були розцінені як неприпустима недбалість, - сказано в повідомленні.

Відзначається, що губернатор Сахаліну Валерій Лимаренко був вкрай обурений даними проступком і зажадав негайного проведення службового розслідування. Сьогодні розгляд завершено.

Комісія визнала винними двох осіб - співробітника, який допустив картографічну помилку, і керівника агентства з рибальства. Івану Радченку оголошено догану, - повідомили в прес-службі.

Довідково:

  • Cуперечка між Росією і Японією з приводу приналежності Курильських островів триває більше 70 років.
  • За результат Другої світової війни ці території перейшли СРСР, проте Японія вважає Ітуруп, Кунашир, Шикотан, а також групу незаселених островів Хабомаї своїми північними регіонами.
  • У Кремлі, в свою чергу, неодноразово говорили про російський суверенітет над ними.

Читайте також:

2020-10-27 11:37:38