Конотопська ОТГ бореться з пожежами за допомогою спеціальної карти

Конотопська громада стала однією з чотирьох провідних громад України у проєкті-челенджі «Не пали – компостуй!» Його навесні ініціювали Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН в Україні та Центр розвитку інновацій.

Візіком,  maps API, карта пожеж,

Щовесни й щоосені легені конотопців часто наповнює не свіже повітря, а дим від паління трави. Для того, щоб ефективно запобігати випалюванню стерні, опалого листя, органічних та інших садових і сільськогосподарських відходів, для Конотопської ОТГ розробили спеціальну аналітичну ГІС-карту пожеж, передають Новини карторафії від Візіком з посиланням на konotop.city.

Її можна переглянути за посиланням, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

У рамках даного проєкту ми отримали дієві інструменти моніторингу пожеж на території громади в режимі, близькому до реального часу, на основі супутникових ресурсів NASA. Там можна знайти інформацію про пожежі, їх локалізацію, масштабність за останні 5 років. Карту використовують у своїй роботі представники Конотопського міськрайонного відділу ДСНС України у Сумській області та КП "Муніципалітет", – зазначає керівниця Управління економіки Конотопської міської ради Людмила Гапеєва.

Ми почали використовувати цю карту нещодавно. Вона корисна – допомагає орієнтуватися, де недавно був найбільший випал. Можна відмічати місця, де в нас щось трапилося. На майбутнє ми знаємо: там є зона ризику», – розповідають конотопські пожежні у коментарі «Українській правді.

Також на карті нанесені три компостери – компостні ями для власного використання, які дозволяють утримувати 100-1000 л компосту на рік.

Поки що компостів для загального користування у Конотопі немає.

Читайте також:

2020-10-21 16:45:38