Зимувальні ями на Запоріжжі нанесли на карту

Відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області № 167 від 15.10. 2020 р. з 1 листопада 2020 р. вступає в силу осінньо-зимова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів на зимувальних ямах у внутрішніх водоймах та водоймах спеціальних товарних рибних господарств у межах діяльності Управління.

Візіком,  maps API, карта зимувальних ям, Запоріжжя,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Запорізький рибоохоронний патруль.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Довідково:

  • Зимувальні ями — це місця масових скупчень риби в зимовий період.
  • Основними критеріями для визначення зимувальних ям є глибина, течія, структура дна, наявність підводних джерел, а також шляхів міграції риби в холодний період.

За словами фахівців Управління державного агентства рибного господарства у Запорізькій області, термін зимової заборони зумовлений біологічним циклом розвитку життя підводних мешканців, коли вони збираються на зимувальних ямах, а їх вилов на цих ділянках може загрожувати масовим знищенням. Саме тому щороку на водоймах вводиться заборона на любительський і промисловий лов риби та раків на зимувальних ямах.

Заборона триватиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2020 року.

Рибалкам-любителям слід пам’ятати, що риболовля в заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям і тільки на знаряддя лову, де розмір гачка не повинен бути більше № 10 по вітчизняній класифікації. Порушників правил рибальства можуть притягнути до адміністративної відповідальності відповідно до статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, розповіли у патрулі.

Крім цього, за кожен незаконно виловлений екземпляр риби на зимувальних ямах передбачено відшкодування завданих природі збитків у залежності від виду риби, але незалежно від її розміру:

  • карась — 17 грн.,
  • плітка — 85 грн.,
  • лящ — 170 грн.,
  • судак — 510 грн.

Для зручності рибалок-любителів з картосхемою розташування зимувальних ям на внутрішніх водоймах Запорізької області можна ознайомитись за посиланням.

Читайте також:

2020-10-27 11:23:48