«Корисна карта» — в топ App Store

«Корисна карта» від компанії ЛУН сьогодні користується значною популярністю серед українців.

iOS-додаток входить в топ-10 в регіоні, а веб-версія набрала вже майже мільйон сесій.

Візіком,  maps API, корисна карта,

В інтервʼю редактору AIN.UA СМО ЛУН, Денис Суділковський, який відповідає за цей проект, розповів, як створювалась «Корисна карта», як вона стала популярною і чому цей проект – це «стартап навпаки».

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на ain.ua.

Як виникла ідея Корисної карти

Коли почалась повномасштабна війна, днів 5 пішло на евакуацію команди з Києва. Десь на другому тижні з моменту вторгнення ми повернулися до роботи, зауважив він.

Основний бізнес ЛУН – в Україні, а з 24 лютого ринок нерухомості фактично завмер – ніхто нічого не продавав, не купував, не орендував. Тож почали з того, що створили два канали:

  • Together revenue (те, що допоможе зберегти і розвивати далі компанію у нових умовах)
  • і Together win (ідеї, які б допомогли виграти війну).

В каналі Together win виникла ідея робити карти для ТРО.

У ЛУН доволі непогана експертиза в галузі картографії, багато з наших сервісів завʼязані на візуалізації об’єктів на мапах. У той час бійцям ТРО було важко орієнтуватися: не всі на позиціях були місцеві, доводилося роздруковувати собі карти на принтері, умовно 9 аркушів А4, і склеювати це все в одну мапу. При друці на звичайному офісному принтері Google карти виглядали нечитабельно.

Карти були зручніші для друку і склейки з декількох А4.

Ми зробили локальний мікросервіс, де по запиту трошників готували дані. Проіснував він декілька днів, після чого в ЗСУ ввічливо попросили більше так не робити, тому що вони не можуть проконтролювати, щоб карта не потрапила в погані руки, зауважив він.

Тим часом в Україні все зламалось: економіка зупинилась, логістичні ланцюжки обірвалися, люди не знали, де банально купити хліб чи якісь базові ліки.

І ми зрозуміли, що можемо спробувати реалізувати для них корисний сервіс – мапу, на якій можна було б побачити працюючі магазини, заклади харчування, аптеки тощо.

На проект разом зібрав 5 людей, це разом зі мною. У нас три менеджери і лише один фронтенд-розробник. Тим не менш, 10 березня ми запустили «Корисну карту», яка доволі швидко отримала першу базу користувачів і гарний фідбек, додав він (весь текст читайт на AIN, прим. ред.).

Читайте також:

2022-05-16 13:58:20