Ведеться робота зі створення 3D-карти руйнувань Бучі

Наразі ведеться робота зі створення 3D-карти руйнувань, завданих Бучі ворогом.

На карті також буде міститися інформація про скоєні рашистами злочини.

Візіком,  maps API, 3D, карта, Буча,

Про це в інтерв’ю УНН розповів керівник Бучанської окружної прокуратури Руслан Кравченко, повідомляють Новини картографії від Візіком.

Наразі укладається інтерактивна карта злочинів. Там буде багато цікавої та важливої інформації. Ми залучили фахівців, які робили 3D-карту Майдану. Це відбувається з залученням 30 дронів. Кожен дрон відпрацьовує свій квадрат за програмою. Тобто, ми хочемо змоделювати 3D-карту Бучі разом з руйнуваннями. І відтворити хід подій, як все відбувалося. Є така мета, такий слідчий експеримент. Ми вже закінчуємо. Скоро спеціалісти будуть працювати з опрацьованими матеріалами та відео, - розповів Кравченко.

За словами прокурора, за тими даними, які вже є, на територія Бучанської ОТГ загалом пошкоджено 1148 об’єктів. 138 з них зруйновані повністю. Решта об’єктів мають різні ступені пошкодження.

Від загальної кількості пошкоджених війною об’єктів 130 – це багатоквартирні будинки, а 974 – приватні будинки українців.

У Бучі пошкоджені 36 об’єктів соціальної інфраструктури, тобто

  • лікарні,
  • школи,
  • дитячи садочки
  • та будівлі органів влади.

На сьогодні призначено дві комплексні судові експертизи зброї, слідів та обставин її використання, військові і товарознавчі експертизи, експертизи вибухових пристроїв, до проведення яких залучені фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Мін'юсту. Ми маємо встановити розмір завданих населеному пункту збитків. На сьогодні ми провели вже більш ніж 800 оглядів місця події, - розповів прокурор.

Окрім того, призначено 250 судово-медичних експертиз та опитано більше ніж 1400 свідків. Призначено більше ніж 200 експертиз ДНК, генетичних експертиз. А також призначено 400 товарознавчих експертиз, 50 балістичних – це кулі, вилучені з тіл загиблих.

Читайте також:

2022-05-16 13:35:14