Екологічні злочини окупантів картографували

З початку широкомасштабного російського вторгнення Оперативний штаб при Державній екологічній інспекції України зафіксував 231 злочин проти довкілля.

Візіком,  maps API, екологія, злочини,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на mepr.gov.ua.

Уряд України продовжує документувати злочини окупантів проти довкілля і буде використовувати всі можливості для притягнення до відповідальності країни агресора. Ця робота базується на міжнародному досвіді і відбувається з залученням провідних фахівців з України та з-за кордону.

Важливим кроком для зміцнення міжнародної співпраці у галузі захисту довкілля стало прийняття Верховною Радою Закону «Про приєднання України до Конвенції про транскордонний вплив промислових аварій» 3 травня 2022 року.

Для України в сьогоднішніх умовах, коли окупант обстрілює промислові об'єкти та провокує масштабні аварії на нашій території, важливо використовувати всі доступні міжнародні правові інструменти, щоб убезпечити громадян і довкілля від наслідків “руського миру”. Це важливо і для інших країн, адже такі аварії несуть у собі ризики транскордонного впливу. Долучення до Конвенції - це об'єднання зусиль з європейськими країнами, США, Канадою, заручення міжнародною підтримкою та допомогою у вирішенні зазначених питань, - прокоментував Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Читайте також:

2022-05-13 13:15:32