НАТівські карти бойових дій на Донбасі: як їх читати?

Планування й аналіз перебігу воєнної кампанії важко уявити без мапи. У медіа ілюстративні карти бойових дій зазвичай максимально спрощено — здебільшого це кілька стрілок і стилізовані зображення родів військ.

Візіком,  maps API, карта, війна, НАТО,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Тексти.

Натомість “реальна” мапа значно глибша. “Тексти” зібрали деякі основні елементи й принципи створення таких карт, щоб полегшити їх сприйняття невійськовими читачами.

Користувач твіттеру з ніком Jomini of the West (відсилання до генерала часів наполеонівських воєн) регулярно публікує детальні мапи, що відтворюють події на різних фронтах російсько-української війни. Пости збирають сотні коментарів і поширень серед представників професійної спільноти. Медіа використовують його карти для “глибокого аналізу” театру бойових дій. І хоча це не “справжні” карти, які лежать на столах у Генштабі, але для позначення різних підрозділів він використовує загальноприйнятий у країнах НАТО і партнерів стандарт графічних зображень елементів військової обстановки.

Ми вирішили зробити читання таких карт трохи простішим для непрофесійного користувача. І зібрали базові принципи й елементи, з яких складається ця топографічна “абетка”, зауважили у виданні (весь текст за посиланням, прим. ред.).

Читайте також:

2022-05-16 13:44:25