Для демонстрації проєкт розв’язки побудували у сітібілдері Cities

На північно-східній околиці польського міста Краків задумали будувати велику розв’язку, аби розвантажити трафік.

Генеральна дирекція національних доріг та автострад Польщі (аналог нашого «Укравтодору») представила проєкт та вже збиралася починати будівництво, але тут втрутилися активісти.

Візіком,  maps API, Краків, трафік,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на nachasi.com.

На ютуб-каналі Autostrady Polska з’явилося відео, в якому автор впродовж 11 хвилин розповідає про недоліки проєкту та чому він не вирішить проблему заторів, а лише погіршить її.

Для наочної демонстрації автор відео відбудував проєкт розв’язки у грі Cities: Skylines — найпопулярнішому нині сітібілдері. Він давно відомий своєю реалістичністю, а також широкими можливостями для моддерів.

Завдяки симуляції, автору вдалося не лише розповісти про проблеми проєкту в цілому, але й вказати на конкреті місця, які створюватимуть затори.

Врешті решт, Дирекція прокоментувала відео і зазначила, що провела додаткові перевірки проєкту і вони співпали з результатами, опублікованими на каналі Autostrady Polska. Розв’язка дійсно була неефективною в такому варіанті, тож проєкт буде змінено.

Довідково:

  • Раніше вже було відомо про подібне використання Cities: Skylines у фінському місті Тампере, де й була розроблена гра.
  • Також планувальники у Стокгольмі створили візуалізацію нового району Norra Djurgårdstaden, в якому будуть розташовані 12 000 житлових будинків та 35 000 робочих місць.

Але випадок з каналом Autostrady Polska, коли симуляція у Cities: Skylines стала фактором у рішенні про інвестиції державного масштабу, є точно першим у східній Європі.

Читайте також:

2022-05-16 14:22:14