У Вінниці відбулась зустріч українських та канадських картографів

У Вінниці відбулась зустріч представників Центру аеронавігаційного забезпечення авіації Збройних Сил України з фахівцями з геопросторової інформації Збройних сил Канади зі складу операції UNIFIER – військовослужбовцями ескадрону геоматичної підтримки.

Візіком,  maps API, аеронавігатори, картографи,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Армія Inform.

У Центрі кореспондентові АрміяInform розповіли, що це – перший візит колег із Канади, тож він є радше ознайомчим. Іноземні військові вивчають методи роботи українських аеронавігаторів із геоінформаційними програмними продуктами та їх використання для створення аеронавігаційних публікацій, що видає цей Центр. А це – великий перелік найменувань продуктів аеронавігаційної інформації – радіонавігаційні карти усіх типів, каталог злітно-посадкових майданчиків державної авіації, схеми збірника аеронавігаційних даних аеродромів України, карти та каталоги штучних перешкод у паперовому та електронному форматі.

Варто зазначити, що фахівцям із картографування, будь то земна поверхня, чи повітряний простір або маршрут польоту, неважко знаходити спільну мову, особливо з огляду на проведену нами роботу щодо імплементації стандартів НАТО, стандартів та рекомендації ІКАО в галузі аеронавігаційних публікацій, – зазначив начальник ЦАНЗ полковник Андрій Кучер.

Представники операції UNIFIER ознайомилися з особливостями використання геоінформаційного програмного забезпечення українських аеронавігаторів, прийнятими в нас процедурами обробки масивів картографічної та геопросторової інформації, а також матеріалів дистанційного зондування Землі у процесі створення документів аеронавігаційної інформації. Крім того, українські фахівці продемонстрували заокеанським колегам процедури збору, обробки та аналізу аеронавігаційних даних, ведення електронних баз. Показали і порядок виведення аеронавігаційної інформації, використання геоінформаційних систем і технологій, систем автоматизованого проєктування на всіх етапах створення документів аеронавігаційної інформації. Ознайомили гостей і з новими розробками Центру та планами розвитку.

Також сторони обговорили питання щодо можливості проведення курсової підготовки за напрямами роботи з геопросторовими даними для фахівців Центру, подальше двостороннє співробітництво й план спільних заходів на 2022 рік.

Читайте також:

2021-11-23 14:03:25