Геозони та контроль швидкості

Програм, які дозволяють батькам відстежувати діяльність своїх дітей, існує чимало.

Хоча Life360 домінує на ринку сімейного відстеження - наразі це шостий за кількістю завантажень додаток соціальних мереж у магазині iOS App як у Великій Британії, так і у США.

Візіком,  maps API, геозони, швидкість,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на BBC.

Гіслейн Бомбуса, керівниця відділу цифрових технологій британської компанії Internet Matters, зазначає, що існує принципово два види моніторингу. Вибір між ними "залежить від того, як сильно ви плануєте контролювати свою дитину".

Найпростішими є програми для надсилання геоданих, які встановлюють на телефонах, як-от Find My Friends на пристроях iOS або Google Family для Android.

Це, приміром, геозонування, при якому сповіщення приходить, якщо телефон залишає певну зону. Для батьків, чиї підлітки водять машину, є також контроль швидкості та моніторинг ДТП.

Більш екстремальні додатки, як-от FindMyKids, дозволяють батькам віддалено активувати мікрофон на телефоні дитини й навіть записувати аудіо.

А програма TeenSafe має "невидимий режим", який, як кажуть розробники, дитина не зможе виявити.

Крім цього додатки здатні керувати й цифровим життям дитини, контролювати, наприклад, ігри, в які вони грають, або кількість екранного часу.

Програма OurPact, приміром, дозволяє батькам бачити скріншоти усього, що дитина робить онлайн. А додаток Bark прямо сканує повідомлення у дитячому телефоні, щоби виявити "тривожні дії".

Довідково:

  • Такі додатки - великий бізнес. Life360, наприклад, оцінюють у понад 1 млрд доларів, додатком користуються у 140 країнах. Хоча багато програм мають безкоштовні опції, більшість із них пропонують перейти на платні облікові записи, щоб отримати додаткові функції або підключити більше пристроїв.

Читайте також:

2021-11-22 13:44:07