У Чорнобиль і Канів можуть запустити туристичні тури Дніпром

Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ) разом із Міністерством культури та інформаційної політики вивчають можливість відновлення туристичних маршрутів річкою Дніпро. Йдеться, зокрема, до Канева і Чорнобиля.

Візіком,  maps API, Чорнобиль, Канів, Дніпро, туризм,

Про це повідомила пресслужба державного агентства, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Громадське.

Так, профільні відомства запускають пілотний проєкт, мета якого — вивчити попит на відновлення туристичних маршрутів Дніпром. Як зазначила голова ДАРТ Мар’яна Олеськів, Дніпро як головна водна артерія України має серйозний туристичний потенціал, який зараз майже не використовується.

Читайте також:

Ми хочемо привернути увагу до відновлення туристичних маршрутів Дніпром із Києва. Найперші локації — Канів та Чорнобиль, — уточнила вона.

За словами Мар’яни Олеськів, одноденні промомаршрути «Київ-Канів-Київ» та «Київ-Чорнобиль-Київ» будуть складатися з подорожі Дніпром на відповідно обладнаних швидкісних теплоходах. Під час подорожі передбачений прохід шлюзів та кількагодинне перебування й екскурсія на локаціях.

Зараз ДАРТ готує промомаршрути для експертів, потенційних інвесторів, журналістів, тревелблогерів — хочуть вивчити попит і можливість відновлення регулярних туристичних маршрутів, включно з можливістю співфінансування таких програм з боку держави.

У Державному агентстві розвитку туризму додають, що оголосили офіційний тендер на популяризацію річкових туристичних маршрутів у межах бюджетної програми з розкриття туристичного потенціалу країни.

За підсумками пілотного проєкту агентство розробить рекомендації стосовно того, як надалі впроваджувати програму туристичних водних маршрутів Дніпром. Аналогічні програми можуть запустити в інших туристичних регіонах країни за наявності попиту.

Чорнобиль туристичний

Чорнобильська зона сьогодні є одним із найпопулярніших напрямків серед іноземних туристів в Україні, тож не дивно, що влада взялася розвивати її туристичний потенціал. На підвищений інтерес до ЧАЕС вплинув вихід серіалу HBO «Чорнобиль», який розповідає про аварію в 1986 році й наслідки її ліквідації.

Сьогодні туристів найбільше цікавлять місто Прип’ять, саркофаг четвертого енергоблока ЧАЕС, а також секретний радар радянських часів «Дуга-1».

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-06-09 14:09:07