Подільський шлях святого Якова: тепер з паспортом

Проєкт Camino Podolico, який реалізує Бар з Вінницею вийшов на новий етап. Відтепер маршрут можна пройти майже за всіма традиціями європейського Шляху святого Якова.

Візіком,  maps API, Camino Podolico, маршрут,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на barnews.city.

Охочим подолати цю мандрівку будуть видавати паспорт пілігрима (креденсіаль), в якому у кожному населеному пункті, зазначеному у карті мандрівника у визначених закладах мають поставити дату та печатку (поки - наліпку).

Читайте також:

Де можна отримати паспорт

  1. м. Вінниця: Костел Пресвятої Діви Марії Ангельської, вул. Соборна, 12, пн-сб: 8:00-18:30

  2. м. Бар КЗ”Барська публічна бібліотека”, м. Бар, Майдан Святого Миколая, 30, пн-нд 09:00-17:00

У кінці маршруту потрібно буде з паспортом прийти у пункти видачі сертифікатів:

  • В Барі це КЗ ”Барська публічна бібліотека” (вул. Майдан Святого Миколая, 30).
  • В Кам'янці-Подільському — Туристично-інформаційний центр (пл. Польський ринок, 18).

Кому дадуть сертифікат

В Барі сертифікат видадуть особі, яка має наліпки або штампи у наступних населених пунктах: Вінниця, Гнівань, Браїлів, Жмеринка, Северинівка, Бар.

У Кам'янці-Подільському сертифікат видається особі, яка має наліпки або штампи у наступних населених пунктах: Бар або Ялтушків, Віньківці, Зіньків, Маліївці, Дунаївці, Маків, Кам'янець-Подільський.

Дати між зупинками не мають перевищувати 3 дні.

Відрізки Вінниця - Бар і Бар - Кам’янець-Подільський мають долатися без переривання мандрівки. Для мандрівників-велосипедистів, безперервно потрібно подолати маршрут Вінниці - Кам’янець-Подільський.

Що ще мають зробити за умовами проєкту

До кінця року увесь маршрут мають промаркувати та поставлять вказівники. Далі його будуть продовжувати до кордону з Румунією.

Якщо Маршрут сертифікують і визнають частиною європейського Шляху святого Якова, його внесуть на загальноєвропейські карти та дадуть дозвіл використовувати офіційну символіку Camino De Santiago.

Довідково:

  • Camino Podolico - туристичний маршрут, що пролягатиме певними містами та селами Вінницької та Хмельницької областей, зокрема через місто Бар.

Проєкт «Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова» реалізує Барська міська рада у партнерстві з Вінницькою міською радою, а також територіальними громадами Вінницької та Хмельницької областей в межах партнерської програми «Культура.Туризм. Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму України.

2021-07-30 13:21:02