3D-карти для сонячної енергетики від Візіком

Детальні карти є необхідною базою для просторового аналізу і управління природними ресурсами.

Візіком,  maps API, 3D-карти, сонячна енергетика,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на visicom.ua.

Сонячна енергія використовується в усьому світі для виробництва електроенергії або опалення. Це чудовий спосіб забезпечити електроенергією людей, які живуть далеко від ліній електропередач, особливо в країнах, що розвиваються з видатними сонячними ресурсами.

Читайте також:

Ми раді співпраці з однією з найвідоміших компаній - Міжнародним агентством з відновлюваних джерел енергії (IRENA), яке розробляє, впроваджує та поширює технології відновлюваної енергетики для підтримки містобудування в країнах, що розвиваються, йдеться у повідомленні.

IRENA.org - міжурядова організація, яка підтримує країни в їх переході до сталого енергетичного майбутнього і служить сполучною ланкою для міжнародної співпраці і сховищем технологій і ресурсів за відновлювальними джерелами енергії. У рамках проєкт автономного енергопостачання віддалених районів IRENA розробила вебдодаток SolarCItyEngine, призначене для допомоги будинкам, підприємствам і муніципальним органам влади в оцінці перспектив виробництва електроенергії за допомогою сонячних батарей, встановлених на даху.

SolarCity Engine використовує тривимірні моделі будинків для розрахування сонячного випромінювання для подальшого оптимального розташування сонячних батарей.

3D будинки для цього проєкту розроблені компанією Visicom в якості LOD3, тобто, включають змодельовані скатні елементи та дрібні конструкції дахів, ліфтові ліфтів, шпилі. Параметри азимуту, кута нахилу, площі плоских деталей і висота даху розраховуються для кожного елементу окремо, створюючи основу для solar cadaster (сонячного кадастру).

Дані LOD3 включають також 3D моделі дерев з висотами крон, оскільки рослинність може мати істотний вплив на розрахунок сонячного потенціалу.

3D будівлі та 3D дерева для обрахунків сонячної енергії

  • Геопросторові дані Visicom забезпечують високий рівень деталізації, які дозволяють розпізнавати, візуалізувати і аналізувати зміни в природному і антропогенному середовищі.
  • 3D-дані LOD3 для завдань управління довкіллям виробляються в різних форматах GIS, таких як ArcGIS, ERDAS Imagine/ER Mapper, MapInfo і AutoCAD Map.
2021-07-28 13:36:38