Україні подарували принт першої у світі британської карти Чорного моря

Подарований українській делегації принт першої у світі британської карти Чорного моря засвідчує, що воно ніколи не було «російським озером».

Візіком,  maps API, Чорне море, Данілов,

Про це у Фейсбуці написав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Укрінформ.

Вчора під час урочистого прийому з нагоди прибуття есмінця HMS Defender (D36) Королівського військово-морського флоту Великої Британії до порту Одеси, куди я мав честь бути запрошеним, отримав унікальний подарунок. Капітан HMS Defender Вінс Оуен вручив мені історичний принт першої у світі британської карти Чорного моря. Ця пам‘ятна річ ще раз нагадує нам про те, що Чорне море ніколи не було й не має бути «російським озером», як би цього не хотілося нашому сусідові-агресору, - зазначив Данілов.

Він повідомив, що мав нагоду зустрітися з першим морським лордом, начальником військово-морського штабу Королівських ВМС Великої Британії адміралом сером Тоні Радакіном, першим заступником міністра оборони Великої Британії Джеремі Квіном та Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс.

Читайте також:

Саме за прямої військово-політичної підтримки Великої Британії Україна минулого року отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями. Велика Ббританія є нашим добрим другом та партнером, незмінно підтримує наші євроатлантичні прагнення, територіальну цілісність та незалежність, - зазначив секретар РНБО.

Данілов висловив сподівання щодо розвитку двосторонньої співпраці. На його думку, перспективними є активізація діяльності Багатонаціональної тренувальної місії з розвитку спроможностей ВМС ЗСУ під керівництвом Великої Британії та долучення до неї держав-партнерів, розширення участі британських представників у навчаннях на території України, забезпечення військової присутності сил та засобів ЗС Велик0ї Ббританії в Чорноморському регіоні.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-06-22 13:41:47