У Києві з’явилися нові сквери, присвячені Героям України

Існує багато способів потрапити в історію. Звичайно, можна обрати «шлях слави» і безболісно увійти до культурної історії України. Можна другий — «дорогу воїна» і потрапити, приміром, до історії визвольних змагань.

Візіком,  maps API, Київ, сквери,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком.

Колись діячам культури ставили пам’ятники. Воїнам, що загинули, насипали кургани. Зараз називають вулиці або інші топоніми. На жаль, часто, це єдине, що Україна може зробити для своїх кращих синів — увічнити імена героїв на карті країни.

Читайте також:

Відтак, нещодавно у Києві комісія з питань найменувань ухвалила рішення про присвоєння скверу на розі Андріївського узвозу та Боричевого Току імені відомого оперного співака, Героя України, який загинув у боях на Донбасі, Василя Сліпака.

Крім того, депутати Київської міської ради проголосували за надання скверам у Деснянському, Солом'янському та Шевченківському районах міста імен Героїв України Максима Шаповала та журналіста В'ячеслава Веремія.

Також у столиці з'явиться сквер, названий на честь жертви сталінського режиму археолога Миколи Макаренка. Більшість депутатів Київради підтримали відповідний проєкт рішення під час пленарного засідання 10 червня.


  • Василь Сліпак. Всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції Гідності та бойових дій на Сході України. Загинув у бою від кулі снайпера.
  • Максим Шаповал. Розвідник, генерал-майор (посмертно) Збройних сил України. Загинув під час російсько-української війни внаслідок терористичного акту.
  • В’ячеслав Веремій. Журналіст, який писав на київську міську тематику, Убитий у центрі Києва в ніч проти 19 лютого 2014 «тітушками» через спробу сфотографувати їх.
  • Микола Макаренко. Археолог і мистецтвознавець. Жертва сталінського терору. Страчений окупаційною владою через відмову (1934) підписати акт на знесення Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-06-18 12:36:30