У Дніпрі відкриють унікальну 3D-виставку

У Дніпрі готують до відкриття унікальну виставку археологічних пам’яток. Вона запрацює вже 14 лютого.

Візіком,  maps API, Дніпро, 3D, археологія,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

Експонатами стануть 130 предметів, які «приховувалися» під ґрунтом кілька тисячоліть. Їх віднайшли під час розкопок, що проводилися у 2021-му на будівництві нової траси на Київ Н-31.

Про це повідомили сьогодні, 9 лютого, у Дніпропетровській облдержадміністрації.

Під час зведення нової магістралі поряд із дорожниками працюють археологи. Аби зберегти пам’ятки давнини, які можуть знаходитися під багатометровими шарами ґрунту. „На перехресті часів“ опинилося і „Велике будівництво“ решетилівської траси. У 2021-му археологи знайшли там понад 1,5 тис. артефактів віком до 10 тис. років. Найцікавіші „родзинки“ стануть експонатами нової виставки, — розповів начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

Серед 130 експонатів майбутньої виставки — крем’яні та кістяні знаряддя праці, прикраси доби пізньої бронзи, різноманітна кераміка. А ще — кістки мамонта та бізона, які мешкали на території області у льодовиковий період, а також панцир черепахи, якому 3 тис. років.

За допомогою сучасних технологій відвідувачам запропонують «зануритися» у археологічні розкопки. Крізь 3D-окуляри вони зможуть побачити на екрані, як місця досліджень перетворюються на нову магістраль.

  • Виставка працюватиме з 14 до 20 лютого. Час роботи — з 12:00 до 18:00.
  • Адреса: м. Дніпро, вул. Воскресенська, 24, 1 поверх.
  • Вхід вільний.

Довідково:

Трасу Н-31 зводять «з нуля» за програмою президента України «Велике будівництво». Загальна довжина нової дороги, що проходитиме Дніпропетровщиною, — майже 60 км. В області вже готові майже 30 км автомагістралі.

Читайте також:

2022-02-10 14:10:25