Українсько-американський стартап увійшов до ТОП-5 карти

Українсько-американський стартап ADAM, що винайшов друк кісток на 3D-принтері, увійшов до ТОП-5 серед 1700 світових конкурентів.

Візіком,  maps API, ADAM, 3D,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на shotam.info.

У дослідженні зібрали 1704 стартапів із 3D–друку. Їх відібрали на основі таких критеріїв: рік заснування, місце розташування, залучене фінансування, йдеться у повідомленні.

ADAM описують як «американський стартап, який забезпечує 3D-біодрук для ортопедичної та пластичної хірургії». Дата заснування — 2018 рік, залучені кошти — $469 000, місце розташування — Фармінгтон, США.

Стартап використовує біополімери та біокераміку для друку людських тканин, насамперед кісткової, а також пропонує інші послуги, такі як розробка програмного забезпечення та обладнання для хірургічної допомоги.

Компанія розробляє 3D-моделі імплантатів, безпосередньо завантажуючи медичні дані пацієнта, такі як магнітно-резонансна томографія (МРТ) та комп’ютерна томографія (КТ) на власну платформу. Отриману 3D-модель друкують за допомогою 3D-принтерів або в лабораторії стартапу, або на сайті замовника.

Українське коріння ADAM

  • Компанія ADAM має українське коріння.
  • Це робота одеського стартапу Kwambio, що займається 3D-друком керамічних та металевих виробів. Співзасновник Kwambio Володимир Усов та його партнер Денис Гурак взялися за розробку технології 3D-друку кісткових трансплантатів, а пізніше й інших органів, судин, виготовлених із керамічного біоскла та модифікованого біополімеру.
  • Перші інвестиції в нього становили $500 тис.
  • На сьогодні Денис Гурак проживає у США та займається розвитком компанії.
  • При цьому стартап ADAM має офіс в Одесі.

Читайте також:

2022-02-09 13:26:57