Частину iPhone 12 оснастять датчиками LiDAR

Нещодавно компанія Apple презентувала нову лінійку iPhone 12. У найбільш просунутих моделях з індексом Pro інженери додали в модуль камер датчик LiDAR.

Візіком,  maps API, iPhone 12, LiDAR

Про це повідомляє НВ, передають Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Відомо, що цей датчик мав «поліпшити» роботу камери, але для чого саме він потрібний - для багатьох користувачів залишилося загадкою, йдеться у повідомленні.

Для тих, хто не в курсі, LiDAR - це технологія аналізу навколишнього простору, заснована на поглинанні і розсіянні світла. Простими словами LiDAR також називають лазерним радаром.

Зараз LiDAR використовують у якості основного датчика для деяких безпілотних авто: лазер з частотою у мільйони імпульсів на секунду дозволяє створити точне тривимірне зображення навколишнього середовища без використання серйозних комп'ютерних потужностей і моментально визначати відстань до інших об'єктів навіть в умовах нульового освітлення.

Але таке обладнання доволі дороге, тому більшість автовиробників користуються звичайними камерами, ультразвуковими датчиками і радарами.

Навіщо LiDAR знадобився в нових iPhone 12 Pro?

Все дуже просто: на днях підрозділ соцмережі Snapchat Lens Studio випустив ролик з використанням LiDAR у останньому поколінні смартфонів Apple.

Виявляється, технологію використовуватимуть для створення унікальних лінз у Snapchat і генерування тисяч нових об'єктів доповненої реальності.

На перший погляд це може здатися безглуздою іграшкою, але враховуючи заяви Apple про додавання функцій доповненої реальності у свої онлайн-карти, подібні системи можуть стати новим трендом у виробництві смартфонів.

Не за горами той час, коли додатки зможуть у режимі реального часу наповнювати довкілля корисною для нас інформацією, а не тільки 3D-зображеннями тварин і рослин.

Читайте також:

2020-10-21 16:34:41