У Житомирі виділять 3 млн грн на удосконалення електронного містобудівного кадастру

На черговому засіданні міськвиконкому 3 лютого погодили міську цільову програму «Ведення Містобудівного кадастру Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2021-2023 роки».

Візіком,  maps API, Житомир, кадастр,

Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на zhitomir.info.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Директор департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Ігор Блажиєвський розповів, як змінилася структура геопорталу та скільки коштів потрібно для подальшої реалізації проєкту.

Мiстобудівний кадастр розбудовувався протягом трьох останніх років, діяла аналогічна програма, і нам вдалося досягти певних успіхів. По передбаченій програмі ми закупили за кошти місцевого бюджету модуль будівельних паспортів, модуль містобудівних умов та обмежень, модуль земельних ділянок, модуль адресного реєстру. На наступні три роки просимо програмою передбачити 3 млн 50 тис. грн, приблизно по 1 млн в рік. За минулі три роки завдячуючи нашим партнерам ми витратили 450 тис. грн коштів місцевого бюджету, 450 тис. грн нам GIZ допомогло, й 200 тис. грн – Антикорупційна ініціатива ЄС, – розповідає директор департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Ігор Блажиєвський.

В майбутньому геопортал поповниться новими модулями. Крім того, житомирян зможуть створювати власні електронні кабінети.

У наступній фазі проєкту ми маємо реалізувати всі заходи, які передбачені планом доброчесності, що затверджений рішенням міської ради, також буде відображено всі зелені зони та зелені насадження. Наступний шар, який буде додано та відображення, це санітарна картка очистки міста, те, що передбачено законодавством, але сьогодні немає успішних прикладів комплексного розв'язання цієї проблеми. У другій фазі ми перейдемо до реалізації – це електронний кабінет мешканця. Тобто кожен мешканець зможе зареєструвати свій кабінет і відповідно отримати муніципальну послугу через цей кабінет, подати звернення, запит або все інше. Вже відпрацьована концепція, який вигляд він повинен мати, у другій фазі це має бути реалізовано, – говорить перший заступник Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

Довідка міської ради:

  • Геопортал – це багатофункціональний Інтернет-ресурс з повною та актуальною картографічною інформацією. По суті, геопортал – це точна і детальна карта території, на яку нанесена інформація про різні об’єкти. Ідея багато в чому схожа на електронні карти Google, але різниця в тому, що геопортал готується індивідуально під потреби міста.

Читайте також:

2021-02-04 13:11:05