Онлайн-мапа реального покриття будь-якого мобільного оператора (на планеті)

Карти покриття мобільного зв’язку, які надають користувачам самі оператори та відповідні державні органи базуються на теоретичних розрахунках.

Візіком,  maps API, карта покриття,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на techtoday.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Наприклад, нещодавно запущена силами державного підприємства «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) мапа покриття України стандартами мобільного зв’язку базується саме на теоретичних розрахунках, повідомило відомство, йдеться у повідомленні.

Однак сервіс тестування швидкості інтернет-доступу Speedtest запустив мапу покриття, яка базується на реальних даних вимірювань від користувачів по всьому світу.

Отримати доступ до мапи покриття мобільним з’язком можна в додатку Speedtest на Android починаючи з версії 4.5.30. Користувачі можуть чітко бачити наявність зв’язку в стандартах 2G,3G, 4G LTE, 5G на обраній території.

Мапа поділена на квадрати приблизною площею 28 квадратних метрів. Дані для розрахунку рівня покриття в кожному такому квадраті отримані від користувачів додатку Speedtest, які перебували в цьому місці. При цьому юзери можуть обрати зі списку поркиття якого мобільного оператора потрібно відображати.

Читайте також:

2021-02-05 16:13:30