Україна буде створювати інтерактивну карту корисних копалин

Законопроект №4187 передбачає внесення ряду змін до Кодексу України про надра, Земельного кодексу, Гірничого Закону, законів України "Про нафту і газ", "Про оцінку впливу на довкілля".

Візіком,  maps API, карта копалин

Про це йшлося під час пленарного засідання 3 лютого 2021 року, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Голос України.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Зокрема щодо:

  • створення Інтерактивної карти корисних копалин України;
  • запровадження нового виду користування надрами, коли вони надаються для геологічного вивчення з подальшим видобуванням корисних копалин (промисловою розробкою);
  • скасування постійного надрокористування;
  • збільшення із 5 років (як це передбачено на даний час) до 20 років строку короткострокового користування надрами;
  • визначення порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, їх переоформлення через спеціальний електронний кабінет;
  • встановлення випадків та порядку надання такого дозволу без проведення аукціону тощо.

Передбачається, що це дозволить встановити, зокрема, "прозору та конкурентну процедуру отримання спеціального дозволу, що сприятиме виходу галузі із тіньового сектору і покращення інвестиційного клімату країни".

Альтернативний законопроект №4187-1, як і основний спрямований на створення прозорої, простої та зрозумілої системи користування надрами, зменшення надмірного державного впливу на галузь, підвищення конкуренції та легалізація відносин у сфері користування надрами. Частина його положень за змістом збігається з відповідними положеннями основного законопроекту №4187.

Читайте також:

2021-02-03 15:48:24