Карти впливають на урожайність і прибутковість землеробства

Урожайність — не єдиний критерій оцінки технологій, більш важливою є прибутковість, саме на неї орієнтуються у точному землеробстві.

Візіком,  maps API, карти, землеробство,

Про це в інтерв'ю agroday.com.ua розповів Андрій Каприця, повідомляють Новини картографії від Візіком.

За його словами минулого року навіть обробіток ґрунту робили зі змінною нормою залежно від карти твердості ґрунту.

Крім того, в 2021 році сіяли диференційно цукровий буряк (40 га), посіви були вирівняні, врожайність висока.

На жаль, не було можливості зробити карту врожайності, оскільки в Україні немає комбайнів із функцією її картографування, зауважив експерт.

Крім того, в партнерстві з компанією Great Plains заклали дослід: на Turbo-Max встановили True View — новий аналізатор, що визначає вміст органічної речовини і ще декілька параметрів ґрунту. По суті це сенсор для аналізу ґрунту в реальному часі — фотодатчик, який фіксує яскравість ґрунту, а вона корелює із вмістом у ньому органіки, крім того, зчитується електропровідність, а вона пов’язана із забезпеченістю вологою, ущільненістю. З цим датчиком провели передпосівний обробіток ґрунту після глибокого розпушування під кукурудзу.

Спеціалісти із США буквально за декілька годин нам надіслали готову карту для посіву відповідно до результатів аналізу, здійсненого за допомогою датчика. Сіяли за цією картою — кукурудза виглядає, як одна з кращих за всі часи, додав він.

Читайте також:

2022-01-10 13:45:55