Як зміниться карта Землі, якщо рівень океану впаде на 100 метрів і нижче (карта)

Планетолог Джеймс О’Донохью, колишній співробітник NASA, а нині – Японського агентства аерокосмічних досліджень, зробив анімовану карту світу.

Візіком,  maps API, рівень океану, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на В світі.

Але поки громадськість побоюється підвищення рівня світового океану як слідства глобального потепління, а вчені і рядові ентузіасти щосили фантазують, як буде виглядати карта світу, якщо рівень води підніметься на 100 метрів, в NASA стурбовані кардинально протилежною проблемою.

Планетолог Джеймс О’Донохью, колишній співробітник NASA, а нині – Японського агентства аерокосмічних досліджень, зробив анімовану карту світу, на якій показав, як буде змінюватися ландшафт нашої планети, якщо рівень світового океану почне падати.

Читайте також:

Якщо рівень води стане приблизно на 500 метрів нижче, оголяться континентальні шельфи, що з’єднують материки. О’Донохью вважає, що при останньому льодовиковому періоді, коли значна частина води була заточена в льодовики, саме ці льодовикові шельфи сприяли поширенню людства по всіх континентах. По них, як по мостах, подорожували наші предки.

Якщо рівень води впаде на 3000 метрів, це призведе до пересихання Чорного і Каспійського морів, площа Середземного моря також неабияк скоротиться. Потрапити з Європи в Америку можна буде сухопутно, так як на півночі вони будуть об’єднані сушею. У Тихому океані над водою підніметься величезний гірський ланцюг, яка простягається на 60 тисяч кілометрів, – океанічні хребти.

Відео О’Донохью закінчується на позначці мінус 10 000 м, коли вода залишиться тільки в Маріанській западині.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-11 18:10:08