Новому підводному дрону приробили хвіст

Сучасні підводні дрони доволі неповороткі. В переважній більшості вони великі та повільні. Часто вони мусять бути під'єднаними дротами до корабля, щоб забезпечити керування ними.

Такі дрони обмежені в автономності, швидкості та місцях, які вони можуть досягнути.

Візіком,  maps API, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на tech.24tv.ua.

Тому спеціалісти Школи інженерії та прикладних наук Університету Вірджинії вирішили перевірити, як саме риба може ефективно плавати у воді за допомогою хвоста. Розуміння цього дозволить людям створювати роботів-риб, які зможуть досліджувати океани з нечуваною ефективністю.

Читайте також:

Детальніше про риб'ячий хвіст та його жорсткість

  • Створюючи дрона з риб'ячим хвостом, дослідники зіткнулися з небанальною проблемою. Вона полягала у тому, що потрібно було зрозуміти настільки жорсткою має бути хвіст, щоб бути ефективним засобом для рушійної сили.
  • Риби розв'язують цю проблему, підлаштовуючи хвіст так, як їм потрібно. Але яку саме жорсткість хвоста вони "виставляють"? Вчені провели гідродинамічні та біомеханічні дослідження, щоб зрозуміти це.
  • Відповідь виявилася простою: жорсткість хвоста повинна збільшуватися разом зі збільшенням швидкості пересування у воді у квадраті.

Перевірили цю теорію, створивши робота-рибу. Експеримент показав, що науковці вірно визначали формулу. Тепер цей принцип вони відкрили для світу, що дозволить створювати дронів нового покоління.

Надалі вчені хочуть дослідити принцип руху ската під водою.

2021-08-16 13:28:42